Egy zseniális este története képekben…

…némi szöveggel körítve! 🙂
Először is köszönet az ÉS-nek és az indexnek, hogy lehetővé tették – körültekintve a vendégeken – az ország vezető bloggereinek a Titkos Előkóstolót!

Előljáróban el kell mondjam, hogy a helyszín a Kempinski aljában hamarosan megnyíló ÉS névre hallgató étterem, zseniális enteriőrrel, 5*-os cheffel, vicces és közvetlen étteremtulajdonossal, Zsidai Zoltán Roy személyében egyből levett a lábamról. (Az ÉS-ben Roy tanácsadó szerepet tölt be.)

 

A rövid bemutató során megtudhattunk, hogy az ÉS egy különleges koncepció, mivel laza, mégis minőségi, akár falatkákat is ehetünk, nem kell feltétlenül több fogást rendelnünk.
Borozhatunk és sörözhetünk, csipegethetünk és végigehetjük az igen bő választékot is, ha belénk fér! 🙂
Jöhetünk családdal, de akár beülhetünk a barátainkkal is.


Az ÉS nem csak az étterem nevében, de a koncepciójában is megjelenik.
Emile Bootsma, a Kempinski igazgatója és Zsidai Zoltán Roy, az étterem tulajdonosa is kihangsúlyozta, hogy az ÉS összeköt, nem kötelez választásra, mint az mostanában az élet legtöbb területén megszokott. Ehetsz marhát és halat, látogathatják magyarok és külföldiek, valamint egy különleges együttműködés a Zsidai család és a Kempinsky közt, melyet az ellentétek vonzása jellemez. Hisz a tulajdonos családnak már eddig is több magyaros étterme volt Budapesten (21, Pierrot, Pest Buda, Spíler), ugyanakkor most beköltöztettek egy egyszerre magyaros (festett sertés, pulyka, marha, kakas, feliratok stb. a Kisföldalattit idéző csempés falakon) és modern (sok üveg, fém felület) designt, egy 5*-os hotel elegáns, luxus környezetébe.

És akkor pár szót az est további fénypontjairól: a Titkos Előkóstolóra megérkezve, a Kempinskitől elvárható 5*-os kiszolgálásban volt részünk, welcome drinkkel, kedves, udvarias és rendkívül szolgálatkész pincérekkel. Az étterem bemutatását követően pedig elkezdődött a falatozás.
Finomabbnál finomabb pogácsák, előételek, főételek és desszertek mellett borokat is kóstolhattunk. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy életem egyik nagy gasztro élménye volt ez az este.

Túl azon, hogy nagy örömömre szolgált, hogy sok híres bloggerrel megismerkedhettem, és egy röpke három órát beszélgethettünk, kötetlenül a világ dolgairól, blogokról, lenyűgöző ételek társaságában.
A kóstoló során felszolgált finomságokat nem írom le részletesen, mivel nem vagyok gasztroblogger, de az egyik képen megtekinthetitek az “étlapot”, melyből kiderül mennyi ínycsiklandó falattal kényeztettek minket az ÉSben.

Április 9-én nyit az ÉS, érdemes benézni! 🙂

 

Köszönjük Emile, Roy és Ildikó (a Kempinski marketing menedzsere) a sok érdekességet, melyet megosztottatok velünk és a meghívást, melynek köszönhetően részesei lehettünk ennek a fantasztikus estének.

Ildikónak pedig külön köszönöm a jó hangulatú beszélgetést is! 🙂

A képeket pedig köszönöm Fender Csabának, aki nem csak szuper fotós, de a férjem is és az est során rendületlenül kattogtatott, hogy ne csak írni tudjak Nektek, hanem illusztrálni is! 🙂

Hétvégi házi feladatként pedig Ti, lelkes olvasók számoljátok meg a posztban – direkt – tőlem szokatlanul sokszor használt ÉS-ek számát! 🙂

 

Mondj valamit, szólj hozzá!

RSS feed for comments on this post.

© 2003-2022 Bogi
Bejegyzések RSS | Kommentek RSS

Word Press