Egy zseniális este története képekben…

…némi szöveggel körítve! 🙂
Először is köszönet az ÉS-nek és az indexnek, hogy lehetővé tették – körültekintve a vendégeken – az ország vezető bloggereinek a Titkos Előkóstolót!

Olvasom tovább

Gasztro Bogi

Imádok gasztrománkodni, sütni, főzni, alkotni! 🙂

Szerencsére, aki ismer, nem várja tőlem, hogy akár egy receptet is betartsak, az ugyanis nem az én világom…annál inkább a kreatívkodás. Lássuk csak, mi van itthon, na ebből alkotok valamit…a recept 30 dkg-t ír, hát jó lesz egy ilyen öntésnyi…nem kell bele csak só meg bors? akkor még egy kis kakukkfű, bazsalikom és oregánó biztos nem fog ártani! ja, hogy 20 dkg étcsoki? jó lesz az 10 dkg ét+10 dkg tejből is, és még sorolhatnám…

Mostanában igyekszem a tálalásra is hangsúlyt fektetni…persze, tökéleteset nem tudok alkotni…így történt ez tegnap is, amikor kedves barátaink, Zsuzsi és Ádám látogattak haza Írországból, és igyekeztem finom falatokkal várni őket. Azonban nem számoltam azzal, hogy a bazsalikomom valamilyen rejtélyes oknál fogva tegnapra úgy dönt, hogy bebarnul (na, ennyit a gazpacho díszítéséről), vagy, hogy a gondosan előhűtött habtejszín az istennek nem akar rendes állagú lenni (köszönöm szépen a bogisan megbolondított brownie kicicomázását)…

Így hát az alábbi – nem tökéletes képek – készültek az étkekről:

Gazpacho:

Gazpacho

Kreálmány (petrezselyemmel szórt krumplipüré és olaszos csirke, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, paradicsommal, gombával, sajttal)

Olaszos csirke krumplipürével

Bogi-féle brownie, egy kis dinnyegolyóval, olvasztott csokival, tejszínhabbal és gesztenyepürékrémmel megbolondítva (opcióként Csabinak vanília fagyival)
A gesztenyével tetőzött brownie-k mai kreálmányok, Emese és Zénó barátainknál landoltak.

Bogi-féle bolond brownie

Bogi-féle bolond brownie 2

© 2003-2022 Bogi
Bejegyzések RSS | Kommentek RSS

Word Press