Ünnepi ruhaköltemény

Elegánsabb karácsonyra vagy szilveszterre ajánlom ezt az ünnepi ruhát. A szabása, a kék-barna minta, a két rétegű sejtelmes szoknyarész és a felsőn megjelenő masnis átkötés nekem teljesen ünnepi hangulatot áraszt.

Ruhaköltemény karácsonyra, szilveszterre

Boldog Ünnepeket! :)

Boldog ünnepeket!

Téli varázs

Most, hogy kopognak a mínuszok, esik a hó, és mindenki a jó melegbe vágyik, elérkezett az idő egy kis varázsra.

Ez a “kandalló” tényleg varázs, ugyanis nem igazi, hanem fények segítségével érték el a hatást. Akinek nincs lehetősége, hogy saját kandallója legyen, egy kis plusz melegséget, hangulatot vihet az otthonába, egy ilyen ötletes megoldással!

Álkandalló

Monokróm kiegészítők

Az előző bejegyzésben bemutatott lakásokhoz  illő kiegészítők sorakoznak alant.

Divat a pezsgődurrogások után

Túl az ünnepeken, ha van rá keret, esetleg a karácsonyfa alá boríték került, most érdemes körülnézni a ruhaüzletek polcain. Minden évben, hagyományosan a leárazások időszaka a január és február. Azzal magyarázható ez a tendencia, hogy a boltok a nagy karácsonyi vásárlásokra akciókkal buzdítják a vásárlókat, azonban így a január-február akkora forgalomkiesést okozna – hiszen, mindenki megkapott mindent karácsonyra – hogy a boltok rájöttek, akkor még mindig jobban járnak, ha akcióznak, mintha egyáltalán nem jutnak bevételhez.

Ezt a trendet kihasználva pedig, megindult az ördögi kör. A lakosság nagy része még mindig használati tárgyat – sokszor ruhaneműt – kap ajándékba, melyek jó része az ajándékozottnak vagy nem tetszik, vagy esetleg rossz a mérete, így ezeket az ünnepek után visszacserélik.

A többiek viszont, kihasználva a lehetőséget, inkább már az ajándékra fordítandó összeget kérik karácsonyra, így arra költik végül, amire akarják. Sok ilyen borítékból lesz január-februári akcióban olcsóbban megvásárolt ruha, cipő.

Nézzük, mire érdemes figyelni, ha divatosak szeretnék maradni a tél hátralevő részében!

Az idei divat kedvez a boltoknak, hiszen sláger maradt a lila és a szürke, így az esetleg tavalyról megmaradt készleteket is ki lehet árusítani.

Emellett újra teret hódít a fekete, főleg, mivel a szezon nagy visszatérője a bőr, mely feketében mutat a legjobban.
Divatosnak érezhetjük magunkat akkor is, ha ruházatunkról a piros, arany, ezüst köszön vissza.

Fazonokból szinte mindent szabad. Divat a mini, a magasított derék, a normál fazonú nadrág, a háremnadrág, és az új sláger az óriási válltömés.

Bár itthon ez még szerényen terjed, külföldön már gigantikus válltömésekkel hódítanak a nők.

A különleges gallérok, buggyos alkarok, denevér ujjak, oroszos hímzések is teret hódítanak, valljuk be, jogosan, hiszen ezek segítségével igazán egyedien lehet öltözködni.

A forró gesztenye, meleg tea, édes forralt bor hangulatához pedig remekül passzolnak a kötött holmik, melyek szerencsére még mindig divatosak.

Tavalyról kacsintanak ránk a hosszított fazonú felsők, tunikák, melyek lehetőségek teljes tárházát hordozzák magukban. A fiatalok előszeretettel hordják leggingshez (lábfej nélküli harisnya), esetleg vastag pamut harisnyához, ruhaként, csizmával kiegészítve. A kevésbé merész vagy fázósabb alkatok farmerhez húzzák fel, de van, aki harisnya és rövidnadrág kombinációjához vet be egy-egy nem túl hosszú darabot.

Sapka és sál terén is maradtak a nagyi kötött darabjai. Praktikusak, szépek, jól variálhatók és melegséget sugároznak.

Minták terén mindent visz az állatminta és a skótkocka, a fekete alapok masnis, indás esetleg mértani formákkal való díszítése.

Bár az idei tél nem mondható kifejezetten zordnak, sőt, inkább az enyhe napok vannak túlnyomó többségben, azért elkél a téli kabát. Ezen a téren a nagygalléros, nőies ugyanolyan trendinek számít, mint a katonai stílusú, duplagombos, egyszerűbb szabásvonalú fazon.

Az általános jegyek itt is megmutatkoznak: a tinédzserek skótkockás, rövidebb kabátokat hordanak, míg a 20-as éveikben járó fiatalok a lila, piros nőies fazonokra voksolnak, a 30-as, 40-esek között már inkább a fekete és a katonai stílus hódít, bár a visszafogottan nőies darabokat még ők is kedvelik.  A középkorú nők legtöbbje a fekete, nőies kabátot részesíti előnyben, mely ápol, jól variálható és elegáns.

A férfidivat terén nem észlelhető kifejezetten nagy váltás, ráadásul követi a női divat színeit is.

Még mindig jól választ az, aki csíkos inget, pulóvert, lila, szürke vagy fekete színt ölt magára.

Terjedőben vannak a földszínek és a kék különböző árnyalatai is dominánsnak tekinthetők. Még mindig megunhatatlan a farmer, bár szerencsére kezdenek eltűnni a logó ülepű darabok, és ismét a formás hátsókat kihangsúlyozó testhezállóbb darabok veszik át az uralmat.

Azonban aranyszabályként sose feledkezzünk meg arról, bármely nem és korosztály tagja is vagyunk, hogy akkor mutatunk a legjobban, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben! Csak azért ne hordjunk egy adott fazonú, színű ruhát, mert az a divatos! Ugyanis, ha nem érezzük a magunkénak, nagyobb hibát követünk el, mintha egy csöppet sem divatos darabot vettünk volna fel, melyben viszont kényelmesen érezzük magunkat és így boldogságot sugárzunk.

1 oldal a(z) 5 oldalból12345

© 2003-2022 Bogi
Bejegyzések RSS | Kommentek RSS

Word Press