Divat a pezsgődurrogások után

Túl az ünnepeken, ha van rá keret, esetleg a karácsonyfa alá boríték került, most érdemes körülnézni a ruhaüzletek polcain. Minden évben, hagyományosan a leárazások időszaka a január és február. Azzal magyarázható ez a tendencia, hogy a boltok a nagy karácsonyi vásárlásokra akciókkal buzdítják a vásárlókat, azonban így a január-február akkora forgalomkiesést okozna – hiszen, mindenki megkapott mindent karácsonyra – hogy a boltok rájöttek, akkor még mindig jobban járnak, ha akcióznak, mintha egyáltalán nem jutnak bevételhez.

Ezt a trendet kihasználva pedig, megindult az ördögi kör. A lakosság nagy része még mindig használati tárgyat – sokszor ruhaneműt – kap ajándékba, melyek jó része az ajándékozottnak vagy nem tetszik, vagy esetleg rossz a mérete, így ezeket az ünnepek után visszacserélik.

A többiek viszont, kihasználva a lehetőséget, inkább már az ajándékra fordítandó összeget kérik karácsonyra, így arra költik végül, amire akarják. Sok ilyen borítékból lesz január-februári akcióban olcsóbban megvásárolt ruha, cipő.

Nézzük, mire érdemes figyelni, ha divatosak szeretnék maradni a tél hátralevő részében!

Az idei divat kedvez a boltoknak, hiszen sláger maradt a lila és a szürke, így az esetleg tavalyról megmaradt készleteket is ki lehet árusítani.

Emellett újra teret hódít a fekete, főleg, mivel a szezon nagy visszatérője a bőr, mely feketében mutat a legjobban.
Divatosnak érezhetjük magunkat akkor is, ha ruházatunkról a piros, arany, ezüst köszön vissza.

Fazonokból szinte mindent szabad. Divat a mini, a magasított derék, a normál fazonú nadrág, a háremnadrág, és az új sláger az óriási válltömés.

Bár itthon ez még szerényen terjed, külföldön már gigantikus válltömésekkel hódítanak a nők.

A különleges gallérok, buggyos alkarok, denevér ujjak, oroszos hímzések is teret hódítanak, valljuk be, jogosan, hiszen ezek segítségével igazán egyedien lehet öltözködni.

A forró gesztenye, meleg tea, édes forralt bor hangulatához pedig remekül passzolnak a kötött holmik, melyek szerencsére még mindig divatosak.

Tavalyról kacsintanak ránk a hosszított fazonú felsők, tunikák, melyek lehetőségek teljes tárházát hordozzák magukban. A fiatalok előszeretettel hordják leggingshez (lábfej nélküli harisnya), esetleg vastag pamut harisnyához, ruhaként, csizmával kiegészítve. A kevésbé merész vagy fázósabb alkatok farmerhez húzzák fel, de van, aki harisnya és rövidnadrág kombinációjához vet be egy-egy nem túl hosszú darabot.

Sapka és sál terén is maradtak a nagyi kötött darabjai. Praktikusak, szépek, jól variálhatók és melegséget sugároznak.

Minták terén mindent visz az állatminta és a skótkocka, a fekete alapok masnis, indás esetleg mértani formákkal való díszítése.

Bár az idei tél nem mondható kifejezetten zordnak, sőt, inkább az enyhe napok vannak túlnyomó többségben, azért elkél a téli kabát. Ezen a téren a nagygalléros, nőies ugyanolyan trendinek számít, mint a katonai stílusú, duplagombos, egyszerűbb szabásvonalú fazon.

Az általános jegyek itt is megmutatkoznak: a tinédzserek skótkockás, rövidebb kabátokat hordanak, míg a 20-as éveikben járó fiatalok a lila, piros nőies fazonokra voksolnak, a 30-as, 40-esek között már inkább a fekete és a katonai stílus hódít, bár a visszafogottan nőies darabokat még ők is kedvelik.  A középkorú nők legtöbbje a fekete, nőies kabátot részesíti előnyben, mely ápol, jól variálható és elegáns.

A férfidivat terén nem észlelhető kifejezetten nagy váltás, ráadásul követi a női divat színeit is.

Még mindig jól választ az, aki csíkos inget, pulóvert, lila, szürke vagy fekete színt ölt magára.

Terjedőben vannak a földszínek és a kék különböző árnyalatai is dominánsnak tekinthetők. Még mindig megunhatatlan a farmer, bár szerencsére kezdenek eltűnni a logó ülepű darabok, és ismét a formás hátsókat kihangsúlyozó testhezállóbb darabok veszik át az uralmat.

Azonban aranyszabályként sose feledkezzünk meg arról, bármely nem és korosztály tagja is vagyunk, hogy akkor mutatunk a legjobban, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben! Csak azért ne hordjunk egy adott fazonú, színű ruhát, mert az a divatos! Ugyanis, ha nem érezzük a magunkénak, nagyobb hibát követünk el, mintha egy csöppet sem divatos darabot vettünk volna fel, melyben viszont kényelmesen érezzük magunkat és így boldogságot sugárzunk.

 1. avatar boro:
  2010. január 9. szombat, 20:00

  az a barna ruha, és mellette a virágos… na azok kellenek 🙂

 2. avatar Bogi:
  2010. január 9. szombat, 22:50

  nekem is! 🙂 (mily meglepő :P)

 3. avatar boro:
  2010. január 10. vasárnap, 13:24

  igen, meglepő 🙂 mindenesetre a starbucks-os bögre ügynek még mindig hatása alatt vagyok.

Mondj valamit, szólj hozzá!

RSS feed for comments on this post.

© 2003-2021 Bogi
Bejegyzések RSS | Kommentek RSS

Word Press